KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

 

Poniedziałek 14.09.2020 r.
ŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
Płatki orkiszowe na mleku; chleb staropolski, masło, kiełbasa z filetem kurczaka, papryka, ogórek, melisa. JabłkoZupa szczawiona z jajkiem; lazania z mięsem mielonym i pomidorami, kompot owocowyBudyń waniliowy, ciastka z żurawiną, lemoniada
*(1,7)*(1,3,7)*(1,7)
   
Wtorek 15.09.2020r.
ŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
Płatki śniadaniowe z mlekiem; chleb razowy z siemieniem i słonecznikiem, masło, schab z pieca, sałata, rzodkiewka, mięta. ArbuzZupa pomidorowa z ryżem; kotlet z wątróbki, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z cebulką, herbata owocowaKasza jaglana na mleku kokosowym z syropem malinowym, woda z cytryną
*(1,7)*(1,7)*(1)
   
Środa 16.09.2020r.
ŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
Makaron kokardki na mleku; bułka warzywko, masło, mielonka tyrolska, pomidor, sałata, rumianek. GruszkaZupa krem z pora z grzankami; filet z  kurczaka w panierce sezamowej, frytki pieczone, sałata lodowa z sosem włoskim, sok porzeczkowy.Jogurt naturalny z bakaliami i borówką, wafle ryżowe, lemoniada
*(1,7)*(1,7)*(7)
   
Czwartek 17.09.2020r
ŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
Kasza kukurydziana na mleku; chleb domowy, masło, kiełbasa kanapkowa, ogórek małosolny, papryka, koper włoski. WinogronoZupa koperkowa; klopsiki w sosie pomidorowym, kasza pęczak, surówka z selera, herbata owocowaSzarlotka własnej produkcji, kawa zbożowa
*(1,7)*(1,7)*(1,7)
   
Piątek 18.09.2020r
ŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
Płatki musli na mleku; bułka kajzerka mini, masło, pasta z makreli z kukurydzą i cebulką, pomidor, roszponka, mięta. JabłkoZupa grochowa; kluski gnocchi z serem i sosem truskawkowym, kompot śliwkowyKanapka z hummusem, ogórek, sok jabłkowy
*(1,4,7)*(1,7)*(1,6)




                                                              ALERGENY

                               Podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione niżej alergeny

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI ( wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011r.) :

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne