KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

Poniedziałek 25.01.2021 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Płatki orkiszowe na mleku; chleb razowy, masło, szynka pieczona, papryka, ogórek, melisa. Gruszka

Zupa prezydencka; makaron łazanki z kiełbasą i kapustą kiszoną, kompot wiśniowy

Chałka z nutellą, kawa zbożowa

*(1,7)

*(1,7)

*(1,7)

 

 

 

Wtorek 26.01.2021r

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Płatki śniadaniowe z mlekiem; chleb razowy z dynią, masło, schab z pieca, rzodkiewka, sałata karbowana, mięta. Jabłko

Zupa szpinakowa z jajkiem; filet kurczaka z warzywami po chińsku, sok pomarańczowy

Pączusie, żurawina suszona, kakao

*(1,7)

*(1,3,7)

*(1,3,7)

 

 

 

Środa 27.01.2021r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Makaron literki na mleku; bułka żytnia, masło, kiełbasa z filetem kurczaka, pomidor, szczypiorek, koper włoski. Mandarynka

Krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym; karkówka z sosie chrzanowym, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, sok gruszkowy

Jogurt naturalny z dodatkiem miodu, snacki kukurydziane, woda z cytryną

*(1,7)

*(1,7)

*(7)

 

 

 

Czwartek 28.01.2021r

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Kasza manna na mleku; chleb domowy, masło, pasztet ze szpinakiem, ogórek kiszony, papryka, rumianek. Banan

Zupa zacierkowa; pierożki z serem i szpinakiem, surówka z selera i marchewki, kompot owocowy

Pizza z szynką i ananasem; herbata z cytryną

*(1,7)

*(1,7)

*(1,7)

 

 

 

Piątek 29.01.2021r

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Płatki musli z mlekiem; bułka kajzerka, masło, twarożek śmietankowy, powidła śliwkowe, mięta. Jabłko

Zupa selerowa z ryżem; nuggettsy z dorsza w panierce sezamowej, pieczone frytki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot wiśniowy 

Mus brzoskwiniowy, batonik owsiany z miodem, herbata owocowa

*(1,7)

*(1,3,4,7,9)

*(1,3,7)

 

Dzieciom podawana jest codziennie woda mineralna niegazowana.

Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie

 

Alergeny

*Podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione niżej alergeny

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/ kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne