KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

Poniedziałek 07.06.2021 r.
ŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
Płatki orkiszowe na mleku; chleb razowy z dynią, masło, kiełbasa z filetem kurczaka, pomidor, ogórek małosolny, melisa. ArbuzZupa zalewajka z jajkiem; makaron spaghetti z mięsem mielonym i sosem pomidorowym, herbata owocowaChałka z nutellą, kawa zbożowa
*(1,7)*(1,3,7)*(1,7)
   
Wtorek 08.06.2021 r.
ŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
Makaron misie na mleku; chleb orkiszowy, masło, szynka nie ze wsi, rzodkiewka, sałata, mięta. JabłkoZupa koperkowa; schab w ziołach, kasza bulgur, marchewka mini/brukselka, kompot owocowyBudyń waniliowy, chipsy jabłkowe, woda z cytryną
*(1,7)*(1,7)*(1,7)
   
Środa 09.06.2021r.
ŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
Kasza manna na mleku: bułka musli mini, masło, kiełbasa żywiecka, papryka, kalarepa, koper włoski. MoreleZupa krem z pomidorów z grzankami ziołowymi: nuggettsy z kurczaka, frytki pieczone, sałata lodowa z sosem włoskim, sok jabłkowy z mangoJogurt naturalny z bakaliami, chrupki kukurydziane, lemoniada
*(1,7)*(1,7)*(7)
   
Czwartek  10.06.2021r. 
ŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
Płatki śniadaniowe z mlekiem; chleb słonecznikowy, masło, karkówka pieczona, ogórek, roszponka, rumianek. WinogronoZupa kalafiorowa; pierogi ze szpinakiem i serem, surówka z białej kapusty, kompot truskawkowyKisiel truskawkowy do picia, ciastka czekoladowo kokosowe
*(1,7)*(1,7)*(1,3,7)
   
Piątek  11.06.2021r.
ŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
Płatki musli z mlekiem; bułka kajzerka, masło, pasta z jajka ze szczypiorem, pomidor, kiełki słonecznika,herbatka koperkowa. JabłkoZupa grochowa; makaron trójkolorowy z tuńczykiem i włoszczyzną, herbata owocowaKanapka z hummusem, ogórek, sok jabłkowy
*(1,3,7)*(1,4,7)*(1,6,7)