KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

Poniedziałek 22.03.2021 r.
ŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
Płatki jaglane na mleku; chleb słonecznikowy, masło, schab pieczony, sałata, pomidor, melisa. GruszkaZupa kapuśniak; lazania z mięsem mielonym, sosem pomidorowym i serem mozzarellą, kompot porzeczkowyChałka z nutellą, żurawina, kawa zbożowa
*(1,7)*(1,7)*(1,7)
   
Wtorek 23.03.2021 r.
ŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
Płatki pełnoziarniste z mlekiem;  chleb razowy z dynią, masło, mielonka tyrolska, papryka, ogórek, koper włoski. BananZupa szczawiowa z jajkiem; szynka pieczona w ziołach, kasza bulgur, buraczki,  kompot truskawkowyKisiel wiśniowy do picia, ciasteczka kokosowo czekoladowe
*(1,7)*(1,3,7)*(1,3,7)
   
Środa 24.03.2021r.
ŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
Makaron kokardki na mleku; bułka musli mini, masło, karkówka pieczona, rzodkiewka, sałata, mięta. MandarynkaZupa krem Szreka z groszkiem ptysiowym; kotlet schabowy, ziemniaki, brokuły na ciepło, sok jabłkowo gruszkowyKoktajl jogurtowo owocowy, chrupki kukurydziane
*(1,7)*(1,3,7)*(7)
   
Czwartek  25.03.2021r. 
ŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
Kasza manna na mleku; chleb wieloziarnisty, masło, kiełbasa szynkowa, kalareka, kiełki słonecznika, rumianek. KiwiZupa zacierkowa; filet z piersi kurczaka po chińsku z warzywami, ryż parboiled, kompot owocowyCiasto z jabłkami własnej produkcji, herbata z cytryną
*(1,7)*(1)*(1,3,7)
   
Piątek  26.03.2021r.
ŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
Otręby owsiane na mleku; bułka kukurydziana, masło, ser żółty, pomidor, roszponka,  herbatka koperkowa. JabłkoZupa owocowa z makaronem; panierowamy dorsz, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty,  kompot truskawkowyPuree owocowe, batonik wiśniowy, woda z cytryną
*(1,7)*(1,3,4,7)*(1,3,7)