Przedszkole nr 432 w Warszawie

Jadłospis

   
Poniedziałek 23.09.2019 r.
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki jęczmienne na mleku; chleb domowy, masło, mielonka, kalarepa, papryka, melisa. Jabłko Zupa z soczewicą; kurczak po chińsku z warzywami, brązowy ryż, kompot śliwkowy. Bułka z dżemem truskawkowym; kakao
*(1,7) *() *(1,7)
     
Wtorek 24.09.2019 r.
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Poduszeczki orzechowe z mlekiem; chleb razowy z siemieniem i słonecznikiem, masło, szynka ze wsi, sałata, pomidor, koper włoski. Gruszka Zupa krem brokułowy z groszkiem ptysiowym; gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki,  herbata owocowa.  Budyń waniliowy, wafle ryżowe z polewą malinową, woda z cytryną
*(1,7) *(1,7) *(7)
     
Środa  25.09.2019r.
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Makaron kokardki na mleku; bułka grahamka, masło, kiełbasa szynkowa, rzodkiewka, roszponka, mięta. Winogrono Zupa koperkowa; placki ziemniaczane z polewą jogurtową, sok marchewkowy. Jabłko pieczone z kruszonką i bakaliami; herbata z cytryną.
*(1,7) *(1,3,7) *(1,7)
     
Czwartek  26.09.2019r. 
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kasza manna na mleku; chleb miodowy, masło, schab z pieca, kiełki słonecznika, ogórek, rumianek. Śliwki Zupa żurek z jajkiem; gulasz z mięsa wieprzowego z pieczarkami, kasza gryczana, buraczki na ciepło, kompot jabłkowy.  Muffinki z brzoskwinią własnej produkcji; herbata owocowa.
*(1,7) *(9) *(1,7)
     
Piątek 27.09.2019r.
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki musli owocowe z mlekiem; bułka kajzerka, masło, ser żółty, pomidor, roszponka,herbata koperkowa. Jabłko Zupa barszczyk czerwony z makaronem; panierowany filet z miruny/kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata porzeczkowa. Kanapka z pasztetem z fasolą, ogórek, sok jabłkowy.
*(1,7) *(1,3,4,7) *(1,6)



                                                              ALERGENY

                               Podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione niżej alergeny

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI ( wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011r.) :

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne